Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به حماسه بزرگ اربعین، درحالی که یک روز تا اربعین حسینی به وقت عراق باقی است، زائران با شوق و اشتیاق گرمای طاقت‌فرسا را به جان می‌خرند و در مسیر عشق گام بر می‌دارند.

کاهش زائران اربعین، از گرمای هوا تا حضور کم زوار ایرانی

امسال هم مانند سال قبل حضور زائران ایرانی در مسیر بسیار کمرنگ است و نبود هموطنانمان در مسیر باعث کاهش چشمگیر ازدحام زائران پیاده در مسیر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بخشی از کاهش ازدحام به دلیل گرمای هواست.

امسال ۶۰ هزار نفر از کشورمان در مسیر پیاده‌روی حضور دارند و همین امر سبب شده تا هر از گاهی هموطنی مشاهده شود اما اغلب زائران، عراقی‌هایی هستند که به عشق سیدالشهدا (ع) در مسیر حضور دارند.

دلتنگی عراقی‌ها برای زائران ایرانی

حتی عراقی‌ها هم دلتنگ زائران ایرانی هستند، با برخی آنها که همکلام می‌شویم، رفع بیماری کرونا و حضور زوار ایرانی را از خدا مسئلت دارند.

التماس برای خدمت به زوار

پذیرایی از زوار موضوعی است که به خوبی مانند همه سال‌ها به خوبی انجام می‌شود و علاقه مندان به سالار شهیدان، با اطعام، فراهم کردن جای استراحت و توزیع آب و دیگر خوراکی‌ها به استقبال زوار می‌روند و گاهی برای این کار به زائران التماس می‌کنند.

 

 

پیرمردی که زائران را از زیر قرآن رد می‌کرد

در این میان پیرمردی عاشقانه زائران را از زیر قرآن رد می‌کند و برای فرج امام زمان دعا می‌کند. خادمانی هم به جز پذیرایی روی زائران آب می‌پاشند و به دنبال خنک کردن زائران هستند تا شدت گرمای هوا کمتر آنها را اذیت کند.

حضور میزبانان کوچک

حضور کودکان در کنار بزرگ‌ترها از جمله اتفاقات شیرین این مسیر است. کودکان و نوجوانانی که پابه‌پای پدرانشان به زائران خدمت می‌کنند و در حد توان به پذیرایی از زائر، شستن ظروف، کمک به پخت غذا و نظافت موکب می‌پردازند.

انتقال فرهنگ اربعین به نسل آینده

اما اهمیت حضور کودکان و نوجوانان در فقط در این کارها نیست؛ بلکه این عزیزان نسل آینده خادمان هستند و در واقع خانواده‌های عراقی با این کار در حال انتقال فرهنگ ناب اربعین حسینی به کودکان و نوجوانان هستند تا این نسل در آینده، بزرگداشت چنین روزی را فراموش نکنند و آنها هم این‌گونه فرهنگ اربعین را به نسل‌های آینده انتقال دهند.

افزایش تعداد زائران در ساعت‌های بعدازظهر و شب

با خنک شدن هوا در ساعت‌های بعد از ظهر تعداد زائران رفته رفته بیش‌تر می‌شود؛ تا جایی که در برخی نقاط مسیر مملو از جمعیت است. جمعیتی که به دلیل گرمای هوا در روز در مواکب استراحت می‌کنند و از ساعت‌های بعدازظهر در مسیر طی طریق می‌کنند.

با نگاهی به خیل مشتاقان در ساعت‌های ابتدایی شب، این نگرانی پیش می‌آید که آیا مواکب مسیر جوابگوی این همه زائر هستند و آیا کسی گرسنه نمی‌ماند؟

اینجا کسی گرسنه نمی‌ماند

اما میزبانان این مسیر همچون مولایشان اباعبدالله الحسین علیه السلام کریم هستند و نه تنها کسی بی‌غذا و گرسنه نمی‌ماند، بلکه گاهی خادمان برای پذیرایی از زوار از آنها خواهش و تمنا می‌کنند که به موکبشان بروند.

وقتی پای عشق درمیان است

برخی هم از روستاها و شهرهای نزدیک مسیر آمده‌اند و قصد دارند زائران را برای پذیرایی و استراحت به منزلشان ببرند. باور این موضوع در نگاه اول سخت است که فردی برای خدمت رایگان این قدر التماس کند، آنها خدماتشان را هم به زوار بازگو می‌کنند: مثلاً شام حاضر است، حمام گرم است، لباس‌هایتان را می‌شوییم و... اما وقتی پای عشق در میان باشد، معشوق همه چیزش را در راه یار می‌گذارد و این کار برایش شیرین است.

 

 

رونق پیاده‌روی در شب

پیاده‌روی گروه شب‌رو تا پاسی از بامداد ادامه دارد و حتی برخی بعد از اذان صبح و تا زمانی که هوا خنک است به مسیر ادامه می‌دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عشق زائران ایرانی پیاده روی اربعین مسیر نجف به کربلا گرمای هوا پیاده روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۲۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت و افزایش خدمات در حج ۱۴۰۳

سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت در همایش آموزشی - توجیهی زائران حج تمتع ۱۴۰۳ استان تهران که امروز ۱۵ اردیبهشت‌ماه در ورزشگاه ۱۲ هزار نفری  آزادی برگزار شد، با اشاره به نکاتی درباره عملیات اجرایی حج تمتع ۱۴۰۳ گفت: در موسم حج تمتع امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر و عوامل از کشورمان به سرزمین وحی اعزام می‌شوند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: زائران حج تمتع امسال در قالب ۶۲۲ کاروان سازماندهی شده‌اند که از این تعداد ۱۰۶ کاروان با ظرفیت ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر متعلق به استان تهران است.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به موضوع مردمی سازی زیارت و اقدامات انجام شده، گفت: این موضوع به مثابه واگذاری برخی خدمات رسانی‌ها به خود مردم است که در حج تمتع سال قبل توانستیم پنج کاروان در حدود ۷۰۰ نفر از عوامل را بکاهیم و به تعداد زائران  منتظر در نوبت اعزام اضافه کنیم؛ امسال نیز دو کاروان با ظرفیت ۲۲۰ نفر از عوامل را کاهش داده و به تعداد زائران اضافه کرده‌ایم.

وی افزود: در همین راستا از نیروهای توانمند که به صورت زائر مشرف می‌شوند به عنوان «زائر خدمه» و «خدمه افتخاری» استفاده کرده‌ایم که می‌طلبد تمامی عزیزان در این کار مشارکت داشته باشند.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: در موضوع بهداشت و درمان تعداد ۳۸۰ نفر کادر پزشکی و درمانی فعالیت خواهند داشت. دو بیمارستان در مکه مکرمه و مدینه منوره و مطب های ۱۶ و ۲۴ ساعته خدمات درمانی مورد نیاز را ارائه می‌دهند.

حسینی با اشاره به موضوع تغذیه و اهتمام به بهداشت و سلامت غذای زائران گفت: دو آشپزخانه مرکزی در مدینه و دو آشپزخانه دیگر در مکه تحت نظر سر آشپزهای ایرانی طبخ غذا را به عهده دارند.

وی با بیان اینکه ذائقه عمومی اقوام مختلف ایرانی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: تمام تلاش ما این است که بهترین خدمات را بدور از رفاه زدگی داشته باشیم.

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص اسکان حجاج نیز توضیح داد: در بخش مسکن تلاش شد در رقابت با سایر کشورهای اسلامی، امسال هتل‌های باکیفیت بهتری برای زائران اجاره کنیم. به این دلیل از پایین‌ترین گروه قیمتی یک گروه را حذف کردیم تا کیفیت را ارتقا دهیم؛ درهمین خصوص ۱۹هتل در مدینه منوره و ۶۲ هتل در مکه پذیرای زائران خواهد بود .

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سرانه اسکان زائران اظهار کرد: قوانین کشور میزبان  سرانه‌ای مقرر کرده که از آن به نحو مطلوب‌تری استفاده می‌کنیم تا زائران شرایط مطلوب‌تری داشته باشند؛ به هر زائر چهار متر مربع فضا اختصاص می‌یابد. یعنی اتاق‌های زائران سه یا چهار نفره در نظر گرفته شده است. بنابراین زائران عزیز باید به موضوع هم اتاقی‌ها و همزیستی در مدت زمان حج توجه ویژه داشته باشند.

وی افزود: موضوع تخصیص سرانه در کشور میزبان نیز به دلیل تعداد بالای حجاج کشورهای اسلامی در موسم حج است که البته در این خصوص مدیریت لازم را به جهت آسایش زائران انجام داده‌ایم.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در رقابت با ۵۹ کشور هتل‌ها را اجاره می‌کنیم، در خصوص هتل‌های مدینه و مکه گفت: به دلیل عدم ساخت و ساز هتل در مدینه گاهی کیفیت هتل‌های این شهر مقداری از هتل‌های مکه پایین‌تر است اما سعی شده از ظرفیت مطلوب در این حوزه استفاده شود.

وی در خصوص اسکان در عرفات و منا گفت: سرانه تعریف شده در منا و عرفات با محدودیت مواجه است؛ در منا ۸۰ تا ۹۰سانتی متر برای هر زائر و در عرفات نیز تا حدی بالاتر از ظرفیت منا تعیین شده است و زائران باید ایام تشریق را با همدلی و همکاری و صبوری در کنار هم سپری کنند.

حسینی در خصوص حمل و نقل نیز گفت: سال گذشته در بهره‌گیری از قطار پیشتاز بودیم و به صورت آزمایشی سه هزار زائر مدینه قبل و ۲۰ هزار زائر مدینه بعد را با قطار سریع‌السیر منتقل کردیم. تمامی تلاش خود را خواهیم کرد که ان شاالله امسال همه عزیزان را با قطار اعزام کنیم تا از خستگی مسیر کاسته شود و زائران به اعمال و مناسک و زیارت بپردازند.

وی افزود: حمل و نقل درون شهری هم به خوبی پیش بینی شده است. در مکه مکرمه اتوبوس‌ها به صورت ۲۴ ساعته زائران را از هتل به حرم و بالعکس منتقل می‌کنند.

رئیس سازمان حج وزیارت با اشاره به موضوع مدیریت مالی حج گفت: هزینه ارزی حج امسال علی رغم اینکه از کف گروه قیمتی یک گروه را حذف کردیم چیزی حدود ۳۰۰ دلار از حج گذشته ارزان‌تر شده است که البته این قیمت کنونی و گران بودن آن نیز به دلیل تورم، افزایش نرخ ارز وتحریم‌های ناجوانمردانه است.

رئیس سازمان حج وزیارت در خصوص مدیران کاروان‌ها و عوامل اظهار کرد: در کاروان‌ها جوان سازی و کادر سازی را دنبال کرده‌ایم بگونه‌ای که حدود ۴۰ درصد از کادر اجرایی از نیروهای جوان هستند و بهترین‌ها را برای شما انتخاب کردیم.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: انتقال ۸۷ هزار نفر از کشوری به کشور دیگر و ارائه خدمات به آنها  کاری پیچیده و بسیار سخت است که امیدواریم در این راستا بهترین همکاری را با عوامل تلاشگر و روحانیون با تجربه که از بهترین‌ها انتخاب شده‌اند داشته باشید و آموزش‌های لازم را مدنظر قرار دهید.

حسینی تاکید کرد: تمام تلاش‌ها صورت گرفته تا شما زائران  به احکام و مناسک بپردازید و کسب معرفت کنید.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • کاهش قیمت و افزایش خدمات در حج ۱۴۰۳
  • اعزام ۹۲۸ زائر حج تمتع از استان بوشهر به جده
  • امسال ۱۵ هزار زائر از استان تهران به حج تمتع مشرف می‌شوند
  • آغاز به کار چایخانه امام رضا بابلسری‌ها در حرم رضوی
  • کنگره عظیم حج تمتمع ۱۴۰۳ استان اصفهان
  • جزئیات اعزام زائران حج تمتع منطقه کاشان اعلام شد
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین
  • ۴۰هکتاربه پارکینگ شلمچه افزوده شد/پیشرفت۸۰درصدی مخزن آب شرب چذابه
  • تعیین مرز چذابه برای تردد اتباع خارجی در ایام اربعین حسینی
  • تردد اتباع خارجی در مراسم اربعین از چذابه خواهد بود